Ala­se­län lii­ke­kont­rol­lin häi­riö

”Voidaanko olettaa voimakkaasti psykologisten tekijöiden ohjaaman selkäpotilaan hyötyvän tulehduskipulääkityksestä tai selän manipulaatiohoidosta? Auttavatko selkäkoulun ryhtineuvot henkilöä, jonka lannerangan fasettinivel on lukossa ja liikehäiriötilanne on akuutisti päällä?” kysyy Vesa Lehtola. 

Koulutuksessa tutustuimme O'Sullivanin kehittämään alaselkävaivojen alaryhmäluokitteluun. Pääpaino oli liikekontrollin häiriön tunnistamisessa ja sen kuntouttamisessaKouluttajanamme oli Vesa Lehtola, OMT-fysioterapeutti, TtM (liikuntalääketiede), TULE-fysioterapian erikoisasiantuntija.

Jos henkilöllä on alaselän liikekontrollin häiriö, hän ei kykene hallitsemaan alaselän asentoa paikallaan ollessa tai liikkeen aikana. Liikekontrollin häiriöön on kehitetty testit, jotka on todettu luotettaviksi ja ne ovat hyvin toistettavissa. Testiliikkeet ovat myös hyviä harjoitteita liikekontrollia harjoiteltaessa.

Koulutukseen osallistuivat: Kalle Haukka, Hannu Huovinen, Eero Jäppinen, Nina Kilpiä, Marja Könönen, Ville Montonen, Hannu Määttä, Arja Nurmela, Juha Oikarainen, Mirja Pitkänen, Marjatta Pyykkö, Tuija Räisänen, Georg Schleifer, Tarja Simonen, Teuvo Talmia, Riitta Tienhaara, Janne Toivola ja Yrjö Vänttinen. 


lonkan koukistajan testaus

kurssilaisia


Yhteistyössä: