Hen­gi­tän, olen siis elos­sa, Hä­meen­lin­na

Kevään koulutuspäivän aiheena oli hengittäminen. Kouluttajana toimi Minna Mukka, fysioterapian lehtori Lahden ammattikorkeakoulusta, NLP-master, terveystieteiden maisteri.

Rintakehä ja hengitys -koulutuksessa päivä alkoi pienellä venyttelyllä, jonka jälkeen hengitys toimi paremmin ja oppiminen oli helpompaa.

Teoriaosuudessa saimme tietoa mm. hengityksen vaiheista ja säätelystä. Kertasimme hengityslihakset ja pohdimme miten lihasten epätasapaino vaikuttaa hengitykseen. Kävimme läpi tilanteita, jotka saattavat aiheuttaa epätasapainoista hengitystä, esimerkiksi kipu ja tunneperäiset tilanteet. 

Omasta ja asiakkaan hengityksestä kannattaa havainnoida mm. frekvenssi, tauot, vartalossa tapahtuvat liikkeet ja hengityksen pidättäminen. Epätasapainoinen hengitys aiheuttaa monenlaisia oireita esimeksiksi verenkiertoelimistöön, suolistoon ja tuki- ja liikuntaelimiin. 

Teimme päivän aikana hengitykseen liittyviä käytännön harjoitteita. Ne aloitimme tutkimalla, missä hengitys tuntuu ja missä ei. Kokeilimme, voiko mielikuvilla ohjata hengitystä. 

Lopuksi saimme vinkkejä vuorovaikutukseen liittyvistä asioista, esimerkiksi mikä on paras tapa ohjeistaa auditiivista asiakasta, mikä on sanojen tai kosketuksen merkitys ohjeistuksessa ja miten tavoitteet kannattaa muotoilla.

Koulutukseen osallistuivat: Aittola Veli-Matti, Haukka Kalle, Heikkinen Veera, Huovinen Hannu, Ilola Toni, Jokinen Jarko, Nurmela Arja, Ohtonen Lea, Oikarainen Juha, Pitkänen Mirja, Poikkimäki Kirsti, Pyykkö Marjatta, Rantanen-Timonen Laila, Schleifer Georg, Simonen Tarja, Talmia Teuvo, Tiainen Anja ja Tienhaara Riitta.Kurssille osallistujia

alkujumppa

Missä hengitys tuntuu

Kylkiluiden liike hengityksessä


Yhteistyössä

Opintokeskus Sivis -logo