Imu­kup­pi­hie­ron­ta 2

Järjestimme toisen kaksipäiväisen imukuppihierontakoulutuksen Hensingissä 2.-3.2.2019. Kouluttajana oli Susanna Kariniemi.

Edellisestä imukuppihierontakoulutuksesta kaikuneiden positiivisen asioiden vuoksi, koulutus täyttyi pikavauhtia. Koulutuksessa käytimme suurimman osan ajasta menetelmän harjoitteluun parityöskentelynä.

Imukuppihieronta eli kuivakuppaus sopii erityisen hyvin lihashuoltoon, kuona-aineiden poistoon lihaksista, turvotuksen sekä arpien hoitoon. Imukuppihierontaa voi käyttää myös tehostamaan hieronnan vaikutuksia. Periaatteessa imukuppihierontaa voi käyttää samoihin vaivoihin kuin hierontakin.

Imukuppihieronta on vanha kiinalainen hoitomuoto. Imukuppien teho perustuu alipaineeseen. Hoito tehdään yleensä kumisilla tai silikonisilla imukupeilla. Imukuppi asetetaan hyvin rasvatulle iholle. Kuppia liu'utetaan iholla ja samalla vähän nostetaan. Imukuppeja voidaan käyttää myös paikallaan akupunktiopisteiden tai triggerpisteiden päällä. Hoito on eräänlainen kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä.

Imukuppihieronta on hoitomuoto, joka on helppo yhdistää hierontaan tehostamaan hoidon vaikutusta.

Koulutukseen osallistuivat: Erkki Furuholm, Veera Heikkinen, Päivi Huldin, Merja Hyvönen, Harri Ivonen, Marja Lindfors, Jari Mikola, Tiina Mustonen, Matti Niemelä, Medina Omeragic, Marita Rantaa ja  Ville Vertanen.


Yhteistyössä: