Kou­lu­tus­päi­vä 17.4.2020

Kevään koulutuspäivä on 17.4.2020 klo 12.30-18 Iiris-keskuksessa Braille-salissa (auditorio 3. krs). Päivä sisältää kaksi luentoa.

1. Kivun kokonaisvaltainen hoito, Mika Wallin, proviisori (klo 12.30-16.45)

Koulutuksessa käydään läpi kivun syntymekanismit ja erilaisten kiputyyppien luokittelu. Lisäksi avataan tarkemmin kivun rationaalinen lääkehoito ja lääkkeettömät hoidot. Koulutuksen jälkeen kuulija ymmärtää laajasti koko kivunhoidon kirjon ja saa työkaluja kokonaisvaltaiseen kivun hoitoon.

Proviisori Mika Wallin on kokenut lääkeasiantuntija, joka on ratkonut ihmisten lääkitykseen liittyviä ongelmia n. 20 vuoden ajan apteekeissa ympäri Suomea. Lisäksi hän on levittänyt tutkimukseen perustuvaa lääketietoa ihmisille satojen koulutus- ja luennointituntien kautta.

2. Mikrobisto-suoli-aivo-akseli neurologisissa sairauksissa, Filip Scheperjans, LT, Neurologian erikoislääkäri (klo 17-18)

Suoliston poikkeava mikrobisto ja suoliston oireilu ovat löydettävissä jo ennen Parkinsonin tautiin kuuluvien neurologisten oireiden puhkeamista. On löytynyt jopa viitteitä siitä, että Parkinsonin tauti alkaisi suolistosta. Suolisto-oireiden lisäksi mikrobisto on todennäköisesti vaikuttavamassa aivojen terveyteen hyvin laaja-alaisesti.

Vastaavia suoliston mikrobiston poikkeamia on viime aikoina löydetty muistakin neurologisista sairauksista mm. MS-tautia, Alzheimerin tautia sairastavilla sekä joillakin autismikirjon potilailla.

Neurologian erikoislääkäri Filip Scheperjans työskentelee erikoislääkärinä ja tutkijana Hyksin Neurokeskuksessa. Scheperjans sai Neurologian Vuoden nuori tutkija -palkinnon 2019 tunnustuksena ansiokkaasta ja innovatiivisesta neurologian alan tutkimustyöstä.

Jäsenillä on mahdollisuus kuunnella luentoja nettiradion kautta. Tallenne on kuunneltavissa 6 kk koulutuspäivän jälkeen.

Hinta:

- yhdistyksen jäsenille (auditoriossa tai nettiradion kautta) early bird -hinta 30 €/jäsen, ilmoittautuminen viimeistään 5.3.2020

- ilmoittautuminen 6.3-2.4. hinta on 60 €/jäsen

- kannatusjäsenet 60 €/osallistuja

- muut 110 €/osallistuja

Ilmoittautuminen: viimeistään 2.4.2020 leena.lipponen@fanry.fi tai 0400 339 021

Peruutusehto: Jos osallistuminen perutaan 14-0 päivää ennen koulutusta tai sitä ei peruta lainkaan, peritään koko kurssimaksu. Maksua ei peritä, mikäli on esittää lääkärintodistus sairastumisesta.


Yhteistyössä: