Spi­raa­lis­ta­bi­laa­tio 1 C/D

"Kävely ei tarkoita vain sitä, että liikutetaan vastakkaista kättä ja jalkaa. Sen tulisi olla liike, jossa koko kehon koneisto on sopivasti käytössä ja jossa toteutuvat paitsi selkärangan kiertoliikkeet, myös kaikki pienet kehon eri osien jousto- ja myötäliikkeet. Näin kävelystä tulee vartaloa elvyttävä ja sen eri osia huoltava liike, jota voi harjoittaa joka päivä!" kertoo kouluttajamme Tiina Arrankoski.

Koulutuksen toisessa jaksossa 1C/D, 12.-13.1. tarkennettiin 1A/B -kurssipäivien aikana opittujen perusharjoitteiden yksityiskohtia ja edetään liikkuvuutta, koordinaatiota ja tasapainoa haastaviin dynaamisiin liikesarjoihin. Kahden kurssipäivän aikana kerrattiin ja syvennettiin manuaalista liikkeiden ohjausta ja avustamista sekä harjoiteltiin liikkeitä tukevaa, erityisesti selkä- ja niska-hartia seudun lihaksia rentouttavaa manuaaliterapiaa.

Teoriaosuuksissa tarkennettiin metodin periaatteita ja eri lihasketjujen kautta tapahtuvaa spiraalistabilaatiota SPS-harjoitteissa. Kurssin lopuksi sovellettiin opittua kävelyyn. SPS sopii hyvin omahoitomenetelmäksi.

Kurssille osallistuivat: Toni Ilola, Marja Könönen, Outi Mäki, Jenni Nyholm, Tuomas Nousu, Marjatta Pyykkö, Georg Schleifer, Ville Vertanen ja Anni Väänänen


SPS-harjoitus seinän vieressä polviseisonnassa

SPS-harjoitteiden delffiinisukellus

sps-harjoitus polviseisonnassa kuminauhaa hyödyntäenYhteistyössä: