Suo­lis­ton hy­vin­voin­ti -luen­to 21.4.2017

Ihmisessä on miljardeja bakteereita, joista suurin osa majailee suolistossa. Monilla sairauksilla ja suoliston kunnolla on yhteys, se tiedetään. Kuinka suolisto vaikuttaa terveyteemme ja mitkä tekijät vaikuttavat suoliston terveyteen. Suoliston hoidon lisäksi saamme tietoa yleisesti terveellisestä ravitsemuksesta ja insuliiniresistenssistä.

Luennoitsijana oli Hanna Kivimäki, ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri, FLT Ravintovalmentaja. 

Aloitimme päivän kertaamalla ruoansulatuselimistön rakenteen ja toiminnan. Hanna kertoi mm. kuidun monista tehtävistä, happosalpaajien ja ruokajuoman vaikutuksista ja monista muista jokapäiväisistä asioista, jotka vaikuttavat suoliston hyvinvointiin. Päivän aikana saimme myös tietoa, milloin vitamiinilisät kannattaa ottaa, mitä ovat prebiootit ja miksi ruokailuun rauhoittumisella ja ruuasta nauttimisella on merkitystä. Yksilöllisyys on suuressa roolissa sopivan ruokavalion löytämisessä.

Koulutukseen osallistuivat: Jaana Argillander, Lyuba Dzaurova, Veera Heikkinen, Marja Könönen, Arja Nurmela, Juha Oikarainen, Satu Peso, Margit Pienkellomäki, Mirja Pitkänen, Marjatta Pyykkö, Laila Rantanen-Timonen, Tuija Räisänen, Teuvo Talmia, Anja Tiainen, Ritta Tienhaara ja Georg Schleifer.

 


kurssilaisia


Yhteistyössä