Vis­ke­ran hoi­to - ker­taus­päi­vä

Järjestimme viskeran hoito -koulutuksen toukokuussa 2019. Käsittelyssä oli alue ja menetelmät, jotka eivät kuulu tavanomaisiin koulutetun hierojan opintoihin, joten toivomuksia kertauspäivästä tuli koulutuksen jälkeen.

Tammikuussa toteutettuun kertaukseen osallistui 10 aikaisemmassa koulutuksessa mukana ollutta ja kolme uutta henkilöä.

Päivä sujui rennoissa tunnelmissa osteopaatti Topias Aro-Harlen ohjauksessa. Kertasimme menetelmät, joita teimme koulutuksessa ja tuli päivän aikana myös uusia vinkkejä. Menetelmät ovat fyysisesti kevyitä tehdä. Hoidoissa kuunnellaan paljon kehon eri rytmejä, ja se vaatii keskittymistä, tarkkaavaisuutta ja läsnäoloa.

Kertaajat saivat päivästä paljon ”irti”. Moni oli tehnyt joitain tekniikoita asiakkaille, mutta nyt otteet ja menetelmät saivat varmuutta. Uudet osallistujat saivat maistiaisia menetelmästä ja myös heille tarttui joitakin otteita mukaan.

Kouluttaja antoi vinkin, että uusille asioille kannattaa ottaa teema-viikko: tällä viikolla harjoittelen mahdollisimman monelle asiakkaalle tätä asiaa ja ensi viikolla tuota toista. Näin opitut asiat jäävät mieleen ja tulevat käyttöön, eivätkä jää pelkästään sinne työkalupakkiin.

Topiaksen sanoin: ”Etsitään ja hoidetaan terveyttä.”

Koulutuksessa mukana olivat: Toni Ilola, Nina Kilpiä, Marja Könönen, Matti Niemelä, Arja Nurmela, Satu Oksanen, Marjatta Pyykkö, Georg Schleifer, Ville Vertanen, Yrjö Vänttinen, Anni Väänänen ja Susanna Westerlund


Yhteistyössä:

Sivis opintokeskuksen logo