So­keain Ys­tä­vien vir­kis­tys­lo­mat vuo­del­le 2016

Sokeain Ystävät ry myöntää ja järjestää jälleen 150 virkistyslomaa näkövammaisille vuonna 2016.

Virkistysloma Onnelassa

Virkistysloma on viiden vuorokauden ohjelmallinen loma täysihoidolla ja se vietetään Sokeain Ystävien omistamassa Majatalo Onnelassa Tuusulassa. Lomaan sisältyy majoitus kahden hengen standard-huoneessa, kolme ruokailua päivässä, yhdessäoloa ja vertaistukea, monipuolista päivä- ja iltaohjelmaa sekä hierontahoitoja. Loman omavastuuosuus on 50 euroa per aikuinen. Loman listahinta on 500 euroa, josta Sokeain Ystävät kustantaa 450 euroa.

Kenelle

Virkistysloma on tarkoitettu normaalikuntoisille, lomalla itsenäisesti tai avustajan kanssa pärjääville näkövammaisille henkilöille. Valinnat tehdään sosiaalisin ja taloudellisin perustein. Loma voidaan myöntää samalle henkilölle 3 vuoden välein.

Lomaa voivat hakea kaikki FSS:n sekä NKL:n alueyhdistysten jäsenet ja seuraavien toimialayhdistysten jäsenet: Fysioterapia-alan Näkövammaiset ry, 
Näkövammaiset Käsityöntekijät ry, Suomen Kuurosokeat ry.

Mistä

Lomaa haetaan siitä näkövammaisyhdistyksestä, jossa ollaan jäsenenä, kuten FSS tai NKL:n alue- tai toimialayhdistykset. Hakulomakkeen saa toimistolta 0400 339 021 tai 0400 339 091 tai netistä: www.syry.fi. Hakulomake palautetaan täytettynä osoitteeseen: 

Fysioterapia-alan Näkövammaiset ry
Marjaniementie 74
00930 Heslinki. 

Yhdistyksesi ottaa vastaan hakemuksen, päättää lomien saajista ja ilmoittaa myönnetystä lomasta.

Milloin

Sokeain Ystävien virkistyslomaa haetaan täyttämällä hakulomake ja toimittamalla se omaan yhdistykseen 30.11.2015 mennessä. Yhdistyksesi ilmoittaa lomasta vain saajille 15.1.2016 mennessä. Loma vietetään jollakin erikseen listatuista lomaviikoista, jolloin ohjelmaa ja vertaistukea on järjestetty. Ensimmäinen lomaviikko on talvella viikko 8 eli 22.–27.2. Talvilomaviikolla ohjelma järjestetään myös ruotsiksi. Muut lomaviikot ovat heinäkuussa, viikot 26, 27, 29 ja 30.

Matkatuki

Lomailijan on mahdollista hakea matkakorvausta Sokeain Ystäviltä loman jälkeen. Hakulomakkeen saa lomalla Onnelasta tai netistä: www.syry.fi.