Siirry pääsisältöön

Alaselän ja alaraajan tut­ki­mi­nen ja ero­tus­diag­nos­tiik­ka

Järjestämme toukokuussa koulutuksen alaselän ja alaraajan tutkimisesta ja erotusdiagnostiikasta. Kouluttajina ovat OMT-fysioterapeutit Nina Saarikivi ja Daniel Selin.
Henkilö makaa selinmakuulla oikea jalka koukussa. Hoitaja pitelee toisella kädellä polvitaipeesta ja toisella kädellä nilkasta.

Aika

Paikka

Iiris-keskus, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Koulutuksessa käydään läpi alaselkä-lantio-lonkka sekä polvi-nilkka-jalkaterä -alueiden tyypillisten kiputilojen ja toimintahäiriöiden oirekuva, kliininen tutkiminen ja erotusdiagnostiikka, manuaalinen käsittely sekä terapeuttisen harjoittelun ohjaus.

Koulutuksen sisältö:

  • Alaselkä: Tyypillisimmät toiminnalliset kiputilat, kuten liikkuvuuden ja lihastasapainon ongelmat, lannerangan hermojuuriärsytys (välilevyongelmat, stenoosi)
  • Lantio: SI-nivelen toimintahäiriöt ja pakarakivun erotusdiagnostiikka
  • Lonkka: Nivuskivun erotusdiagnostiikka, lonkkanivelen artroosi, FAI sekä lonkan seudun myofaskiaaliset toimintahäiriöt
  • Polvi: Toiminnallisten kiputilojen taustatekijöiden kartoitus ja erotusdiagnostiikka. Tyypillisimmät kudosvammat ja näiden manuaalinen tutkiminen. Hoitoperiaatteiden läpikäynti ja manuaalisten tekniikoiden ohjaus
  • Nilkka ja jalkaterä: Nilkan ja jalkaterän manuaalinen tutkiminen. Tyypillisten nilkka- ja jalkateräkiputilojen läpikäynti sekä näiden hoitosuositukset. Nilkan ja jalkaterän manuaalinen käsittely ja harjoitteet

Kouluttajat:

Fysioterapeutti, OMT Nina Saarikivi sekä fysioterapeutti, OMT Daniel Selin. Nina kouluttaa lauantaina alaselkä-lantio-lonkka -alueen kokonaisuuden ja Daniel sunnuntaina polvi-nilkka-jalkaterä alueen kokonaisuuden.

Ajankohta ja ilmoittautuminen:

Aika: 6.-7.5.2023, la klo 10–17, su klo 9-15

Paikka: Iiris-keskus, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Osallistujamäärä: 8–12 osallistujaa

Hinta: 200 € / yhdistyksen jäsen tai kannatusjäsen, 250 € / muut, jos tilaa jää. Early Bird hinta jäsenille 170€ kun ilmoittautuminen ennen 3.3.2023.

Ilmoittautumiset: viimeistään 6.4.2023 jäsenpalvelusihteeri Katri Suomalaiselle, katri.suomalainen@fanry.fi tai puh. 0400 339 021.

Peruutusehto: Jos osallistuminen perutaan 14–0 päivää ennen koulutusta tai sitä ei peruta lainkaan, peritään koko kurssimaksu. Maksua ei peritä, mikäli on esittää lääkärintodistus sairastumisesta tai tilalle saadaan toinen osallistuja.

Matkakustannukset: Koulutukseen osallistuville jäsenille korvataan matkakustannuksista 20 € ylittävä osa, enintään 50 € / vuosi, alkuperäisiä matkustusasiakirjoja vastaan, kun matka on tehty julkisilla kulkuneuvoilla edullisinta matkustustapaa käyttäen.

Yhteistyössä: Opintokeskus Sivis

Koulutus toteutetaan Opintokeskus Siviksen tuella.