Siirry pääsisältöön

Neu­raa­li­ku­dok­sen oireiden tut­ki­mi­nen ja hoito

Järjestämme lokakuussa koulutuksen neuraalikudoksen oireiden tutkimisesta ja hoidosta. Kouluttajana on fysioterapeutti, OMT Nina Saarikivi.
Hoitaja nostaa asiakkaan vasenta jalkaa pitäen oikealla kädellä kiinni reiden alaosasta ja vasemmalla kädellä nilkasta.

Aika

Paikka

Iiris-keskus, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Koulutuksen sisältö:

  • Neurodynamiikan tutkiminen ja siihen liittyvät testit
  • Neuraalikudoksen mobilisointitekniikat ylä- ja alaraajoille
  • Tyypilliset perifeeristen hermojen pinnepaikat ja siihen liittyvä manuaalinen käsittely
  • Neuraalikudoksen mekaanisen rajapinnan (lihakset, faskiat, hermojuuriaukot jne) huomioiminen hermo-oireiden hoidossa, erityisesti manuaalisessa käsittelyssä
  • Kotihoito-ohjeiden ohjaus

Kouluttaja:

Fysioterapeutti, OMT Nina Saarikivi. Nina on valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2005 ja OMT fysioterapeutiksi vuonna 2011. Nina toimii kouluttajana fysioterapeuttien suoravastaanottokoulutuksessa, jonka osa-alueita on myös neurodynamiikan ja neurologian tutkiminen sekä neurogeenisten oireiden hoito.

Koulutettavasta teemasta Nina sanoo: ”Erilaiset neuraalikudoksen oireet, kuten puutuminen ja säteilevä särky ovat hyvin tavallisia ja on tärkeää, että me asiakasta hoitavina ammattilaisina pystymme vastaanotolla erottelemaan neurogeeniset oireet esim. lihasperäisistä oireista. Näin pystymme valitsemaan tarkoituksenmukaiset hoitomuodot, joilla oireita saadaan parhaiten lievitettyä ja tarvittaessa lähettämään asiakkaan eteenpäin lääkärille, mikäli tilanne sitä vaatii."

Ajankohta ja ilmoittautuminen:

Aika: 29.-30.10.2022, la klo 10–17, su klo 9-15

Paikka: Iiris-keskus liikuntasali, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Osallistujamäärä: 8–12 osallistujaa

Hinta: 190 € / yhdistyksen jäsen tai kannatusjäsen, 250 € / muut, jos tilaa jää. Early Bird hinta jäsenille 160 € kun ilmoittautuminen ennen 31.8.

Ilmoittautumiset: viimeistään 30.9.2022 jäsenpalvelusihteeri Katri Suomalaiselle, katri.suomalainen@fanry.fi tai puh. 0400 339 021.

Peruutusehto: Jos osallistuminen perutaan 14–0 päivää ennen koulutusta tai sitä ei peruta lainkaan, peritään koko kurssimaksu. Maksua ei peritä, mikäli on esittää lääkärintodistus sairastumisesta tai tilalle saadaan toinen osallistuja.

Matkakustannukset: Koulutukseen osallistuville jäsenille korvataan matkakustannuksista 20 € ylittävä osa, enintään 50 € / vuosi, alkuperäisiä matkustusasiakirjoja vastaan, kun matka on tehty julkisilla kulkuneuvoilla edullisinta matkustustapaa käyttäen.

Yhteistyössä: Opintokeskus Sivis