Siirry pääsisältöön

Syksyn luen­to­päi­vä

Lämpimästi tervetuloa mukaan aivoterveyttä ja liikuntaa käsittelevään luentopäivään!
Vaaleansiniset aivot vaaleanpunaisella taustalla. Aivojen käsissä harmaat käsipainot.

Aika

Paikka

Iiris-keskus, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki

Mitä aivot tarvitsevat? - liikkumisen merkitys läpi elämän

Luentopäivä liikunnan merkityksestä aivoterveydelle.

Vaaleanpunaiset aivot, jonka käsissä on harmaat käsipainot.

Aivot ovat jatkuvasti muovautuva elin, johon monet erilaiset ärsykkeet elinympäristössämme voivat vaikuttaa joko positiivisesti tai negatiivisesti. Liikunnan tiedetään olevan tärkeää sydämen ja aineenvaihdunnan terveydelle, mutta yhä kasvavan tutkimusnäytön perusteella liikunta voi vaikuttaa myönteisesti myös aivoihin. Koulutuspäivässä paneudutaan Eero Haapalan johdolla siihen, miten liikunta vaikuttaa aivoihin elämänkaaren aikana.

Muistimme taltioi päivittäin runsaasti asioita, hermostomme saamia ärsykkeitä, niin tiedostetusti kuin tiedostamattomastikin. Koulutuspäivän loppupuoliskolla aktivoimme aivoja treenaamalla yhdessä työmuistin käyttöä sekä kokeilemalla millaisia asioita pitkäkestoisesta muististamme saattaakaan löytyä. Lopuksi suoritamme pienen kilpailun, jonka paras palkitaan. Muistivirikeohjaajana toimii Fan ry:n innostunut jäsen Anni Pitkämäki.

Kouluttajat:

Eero Haapala on liikuntafysiologian dosentti ja tällä hetkellä hän toimii liikuntalääketieteen yliopistonlehtorina Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Hänen pääasiallinen tutkimusalueensa on liikunnan, fyysisen kunnon ja ravitsemuksen merkitys aivoterveydelle ja oppimiselle. Hänen tutkimuksensa sivuaa myös liikunnan ja fyysisen kunnon yhteyksiä valtimotautien riskitekijöihin.

Anni Pitkämäki on koulutettu hieroja ja muistivirikeohjaaja, joka antaa tehokkaita vinkkejä asioiden mieleenpainamiseen arjessa.

Ohjelma:

10.00 Lyhyet tervetulosanat / FAN ry

10.05 Mitä aivot tarvitsevat? - liikkumisen merkitys läpi elämän / Eero Haapala

12 Lounastauko

13 Mitä aivot tarvitsevat? - liikkumisen merkitys läpi elämän / Eero Haapala

14.30 Välipala- ja jaloittelutauko

14.50 Aivojen aktivointi – miten painaa mieleen asioita? / Anni Pitkämäki

15.45 Keskustelua ja kommentteja

16.00 Luentopäivä päättyy

Aika: 2.12.2022 klo 10–16.

Paikka: Iiris-keskus, neuvotteluhuone Valo, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki. Luentopäivään on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä (Teams).

Hinta: 40 € yhdistyksen jäsen ja kannatusjäsen, 60 € muut osallistujat. Hinta sisältää koulutuksen ja välipalan. Lounas on omakustanteinen.

Ilmoittautuminen 11.11.2022. mennessä: jäsenpalvelusihteeri Katri Suomalainen, puh. 0400 339 021 tai katri.suomalainen@fanry.fi.

Yhteistyössä: Opintokeskus Sivis

 

Koulutus toteutetaan Opintokeskus Siviksen tuella.