Siirry pääsisältöön

Aivot-luen­to­päi­vä

Aivoilla ja keskushermostolla on moninainen merkitys ihmisen toimintakykyyn. Käytännössä jokainen asiakas riippumatta vaivasta on aivoasiakas.
Piirroskuva, jossa tutkitaan aivojen anatomiaa suurennuslasin kautta.

Syksyn 2020 koulutuspäivämme aiheena olivat aivot. Päivän aluksi neurologiaan erikoistunut fysioterapeutti Matti Vartiainen luennoi aiheesta "Aivojen ja keskushermoston moninainen merkitys toimintakyvyn ja fysioterapian näkökulmasta". Tämän jälkeen tuki- ja liikuntaelimistön diagnostiikkaan ja hoitoon erikoistunut fysioterapeutti, fysiikkavalmentaja sekä personal trainer -kouluttaja (ACE) Jarno Keskinen luennoi aiheesta "Aivot pystyvät muuttumaan oikeaan suuntaan, kun niille annetaan oikeaa stimulaatiota".

Keskisen mukaan käytännössä jokainen asiakas vaivasta riippumatta on aivoasiakas. Toimintaa ennen tarvitaan vain oikeanlainen tiedon syöte aivoille. Aivoissa tämä tiedon syöte tulkitaan, minkä perusteella toiminto tapahtuu. Aivojen tärkeimmän tehtävän huomioon ottaminen on kaikenlaisessa terapiassa tai valmennuksessa erityisen tärkeää ja voi olla blokki eteenpäin pääsemiselle.

Keskisen osuudessa käytiin läpi, kuinka näitä asioita voidaan ottaa huomioon käytännön työssä. Tavoitteena on, että ymmärrämme kokonaisuutta toimintahäiriöiden taustalla paremmin. Aivot ovat tässä keskeisessä osassa. 

Päivän aikana Aivojumppa Brain Gym® -kouluttaja Tuija Räisänen virkisti meitä myös Aivojumppatuokioilla. Aivojumpassa on 26 helppoa ja hauskaa aivojumppaliikettä ja -harjoitetta. Näitä liikkeitä tehdessä syntyy uusia hermoratayhteyksiä ja jo olemassa olevat hermoratayhteydet vahvistuvat. Tämä parantaa toimintakykyäsi kaikessa, mitä teet.

Aivojumppa Brain Gym® on tohtori Paul E. Dennisonin yhdessä vaimonsa Gail Dennisonin kanssa kehittämä menetelmä.

Koulutukseen osallistuivat: Veera Heikkinen, Nina Kilpiä, Arja Nurmela, Medina Omeragic, Tuulikki Pihlajamäki, Tuija Räisänen, Anja Tiainen, Ville Vertanen ja Yrjö Vänttinen sekä etäyhteydellä Marjatta Pyykkö ja Anni Väänänen.

Aivot-luentopäivän kouluttajat Jarno Keskinen, Tuija Räisänen ja Matti Vartiainen yhteiskuvassa.
Aivot-luentopäivän kouluttajat Jarno Keskinen (kuvassa vas.), Tuija Räisänen ja Matti Vartiainen yhteiskuvassa.