Siirry pääsisältöön

Fas­kia­kä­sit­te­ly-koulutus

Pitkät faskiaketjut ovat osa vartalon voimanvälitysjärjestelmää. Toimimattomana faskia aiheuttaa monenlaisia kiputiloja. Perehdyimme faskiakäsittelyyn OMT-fysioterapeutti, osteopaatti Niclas Granfeltin opissa.

Keskityimme faskiakoulutuksessa nyt erityisesti lantion alueen ja alaselän käsittelyyn. Kouluttajamme, OMT-fysioterapeutti ja osteopaatti Niclas Granfelt on toiminut fysioterapia-alalla jo noin 20 vuotta.

Alkuun luvassa oli tuhti tietopaketti faskiasta. Perehdyimme ensin muun muassa faskian anatomiaan sekä siihen, miten faskia liittyy kehon fysiologisiin järjestelmiin. Kävimme läpi myös sitä, millainen yhteys faskialla on kehon kipumekanismeihin. 

Viikonlopun aikana kävimme käytännön harjoitteissa läpi muun muassa vipuvarsitekniikoita, myofascial release -tekniikkaa sekä positional release -tekniikkaa.

Koulutukseen osallistuivat: Veera Heikkinen, Jaana Hennilä, Hannu Huovinen, Toni Ilola, Ville Montonen, Outi Mäki, Tuomas Nousu, Marjatta Pyykkö, Georg Schleifer, Kari Turunen ja Anni Väänänen.

 

Yhteistyössä:

 

Ointoksekus Siviksen logo
OMT-fysioterapeutti Niclas Granfelt näyttää, miten asiakkaan alaselkää mobilisoidaan.
OMT-fysioterapeutti Niclas Granfelt näyttää, miten asiakkaan alaselkää mobilisoidaan.