Siirry pääsisältöön

Imu­kup­pi­hie­ron­ta

Imukuppihieronta eli kuivakuppaus sopii erityisen hyvin lihashuoltoon, kuona-aineiden poistoon lihaksista sekä turvotuksen ja arpien hoitoon. Ensimmäisestä koulutuksesta kaikuneiden positiivisten arviointien vuoksi toinen ja kolmas koulutus täyttyivät pikavauhtia.
Hoitaja käsittelee imukupeilla asiakkaan oikean alaraajan ulkosyrjää.

Koulutuksessa käytimme suurimman osan ajasta menetelmän harjoitteluun parityöskentelynä. Kouluttajana oli Susanna Kariniemi.

Imukuppihierontaa voi käyttää myös tehostamaan hieronnan vaikutuksia. Periaatteessa imukuppihierontaa voi käyttää samoihin vaivoihin kuin hierontaakin.

Imukuppihieronta on vanha kiinalainen hoitomuoto. Imukuppien teho perustuu alipaineeseen. Hoito tehdään yleensä kumisilla tai silikonisilla imukupeilla. Imukuppi asetetaan hyvin rasvatulle iholle. Kuppia liu'utetaan iholla ja samalla vähän nostetaan. Imukuppeja voidaan käyttää myös paikallaan akupunktiopisteiden tai trigger-pisteiden päällä. Hoito on eräänlainen kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä.

Imukuppihieronta on hoitomuoto, joka on helppo yhdistää hierontaan tehostamaan hoidon vaikutusta.

Koulutukseen osallistuivat: Erkki Furuholm, Veera Heikkinen, Päivi Huldin, Merja Hyvönen, Harri Ivonen, Marja Lindfors, Jari Mikola, Tiina Mustonen, Matti Niemelä, Medina Omeragic, Marita Ranta ja Ville Vertanen.

Yhteistyössä:

 

Ointoksekus Siviksen logo