Siirry pääsisältöön

Imu­kup­pi­hie­ron­ta-koulutus

Imukuppihieronta eli kuivakuppaus sopii erityisen hyvin lihashuoltoon, kuona-aineiden poistoon lihaksista, turvotuksen sekä arpien hoitoon. Imukuppihierontaa voi käyttää myös tehostamaan hieronnan vaikutuksia. Periaatteessa imukuppihierontaa voi käyttää samoihin vaivoihin kuin hierontakin.

Järjestimme kolmannenkin kaksipäiväisen imukuppihierontakoulutuksen Hensingissä 28.-29.9.2019. Kouluttajana oli Susanna Kariniemi.

Edellisten koulutusten osallistujat ovat saaneet paljon hyvää palautetta asiakkailtaan imukuppihieronnasta. Hoito koetaan miellyttävänä ja tehokkaana. Hoitomuoto on hyvää vaihtelua myös hoitajalle. 

Imukuppihieronta on vanha kiinalainen hoitomuoto. Imukuppien teho perustuu alipaineeseen. Hoito tehdään yleensä kumisilla tai silikonisilla imukupeilla. Imukuppi asetetaan hyvin rasvatulle iholle. Kuppia liu'utetaan iholla ja samalla vähän nostetaan. Imukuppeja voidaan käyttää myös paikallaan akupunktiopisteiden tai triggerpisteiden päällä. Hoito on eräänlainen kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä.

Imukuppihieronta on hoitomuoto, joka on helppo yhdistää hierontaan tehostamaan hoidon vaikutusta. 

Yhdistyksemme jäsenistä koulutukseen osallistuivat: Erkki Juntikka, Tommi Kokkonen, Ida Mauko, Outi Mäki, Tuulikki Pihlajamäki, Tuija Räisänen ja Janne Toivola.