Siirry pääsisältöön

It­se­puo­lus­tus­kou­lu­tus

Parasta itsepuolustusta on ennakointi. Joskus voimme kuitenkin joutua uhkaavaan tilanteeseen, jolloin on hyvä olla harjoiteltuna keinoja tilanteesta selviämiseen.

Mikko Jantunen Suomen Turvavalmennuksesta piti meille neljän tunnin itsepuolustuskoulutuksen 26.1. Kouluttaja kysyi osallistujilta ennakkoon muun muassa millaisia uhkatekijöitä osallistuja kokee, millaisia pelkoja osallistujalla on ja oliko joku joutunut tilanteeseen, jossa olisi tarvinnut itsepuolustuksen taitoja.

Aluksi oli teoriaosuus. Kouluttaja kertoi ennakoinnin merkityksestä ja tilastotietoa. Hän myös käsitteli erään väkivaltatapauksen ja arvioi, mitkä asiat olisivat saattaneet estää tapahtumat.

Monet turvallisuusasiat lisäävät hieman vaivaa ja tuntuvat aluksi vaikeilta. Kun niitä säännöllisesti tekee, pian niistä tulee rutiini. Kouluttaja kehotti miettimään konkreettisia riskitilanteita, sillä kaikkea ei voi pelätä. 

Teimme kurssilla harjoituksia, kuinka tehdään passiivista vastarintaa eli säilytetään tasapaino, puhutetaan hyökkääjää, suojaudutaan ja irrottaudutaan otteesta.

Itsepuolustuskoulutus on erittäin hyödyllinen meille jokaiselle.